23 december 2009

Consument kan fors besparen op energie

Consumenten voelen nog steeds veel weerstand om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dat concludeert de NMa in haar onlangs gehouden onderzoek naar de energiemarkten.

De consument schat de risico’s en kosten om over te stappen naar een andere aanbieder nog steeds te hoog in. Mensen die wel overstappen besparen veel geld op hun energie, aldus de NMa in haar onderzoek. Het voordeel kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Vooral op stroom kan bespaar worden, maar ook op gas is een aardige kostenbesparing mogelijk.

Het aantal huishoudens dat in 2008 overstapte van energieleverancier was 9 procent van het totaal aantal huishoudens. Dat is in drie jaar tijd een verdubbeling. Sinds het vrijmaken van de energiemarkt in 2004 is in totaal 28 procent van de huishoudens overgestapt van leverancier. Dat is pakweg 1 op de 4 huishoudens. Uit onderzoek onder consumenten blijkt dat 6 procent zal overstappen, terwijl 23 procent staat niet negatief tegenover overstappen.

Energie aanbieders vergelijken loont de moeite. Het verschil tussen de hoogste en laagste prijs voor een jaarcontract gas kan oplopen tot wel 150 euro. Tel daarbij het voordeel van 85 euro op voor elektriciteit, totaal kom je dan op een kostenbesparing van 235 euro. Bij meerjarige contracten kan vaak nog meer bespaard worden.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
SpartooScore 7TrampolinewinkelScore 8FreshlabelzScore 6
Advertentie