28 juni 2014

Nieuwe energietarieven per 1 juli, wat betekent dat voor jou?

Vanaf 1 juli gaan de nieuwe energietarieven in. Maar wat scheelt het uiteindelijk Úcht? Eigenlijk niet zoveel. Als je zorgt dat je huidige energiecontract scherp geprijsd is, heb je vrijwel niets met de wijzigende tarieven te maken.

Twee keer per jaar presenteren energieleveranciers nieuwe tarieven. Dit zijn de variabele tarieven die zij hanteren voor klanten met een doorlopend contract. Voor jou als klant is het beter om te voorkomen dat je met deze tarieven te maken krijgt. In plaats van je contract bij je huidige leverancier door te laten lopen, doe je er goed aan om te controleren of je ergens anders geen scherper aanbod kunt krijgen.

Bereken het zelf in onze vergelijker »

Op tijd overstappen naar contract met nieuwe energie tarieven

De variabele tarieven die bekend worden gemaakt, liggen aanzienlijk hoger dan de vaste tarieven die horen bij een contract met een vaste looptijd. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bevestigt dit. Door op tijd over te stappen naar een ander contract kunnen consumenten tot wel 314 euro op jaarbasis besparen. Dit bedrag is veel hoger dan de 82 euro die men dÚnkt te kunnen besparen met een overstap.

Eigenlijk is het een vreemd gegeven dat consumenten voor de aankoop van een product het hele internet afstruinen, op zoek naar de goedkoopste aanbieder. In de praktijk verschilt het soms maar een paar euro. Door het huidige energiecontract in de gaten te houden, bespaar je immers veel meer geld en de overstap is zo geregeld. Zit je nog goed met je huidige energiecontract? Bereken het zelf!

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
MegekkoScore 5ZooplusScore 9VoordeligwitgoedScore 9
Advertentie