11 augustus 2008

Overstap andere energie leverancier loont

Overstappen naar een andere energieleverancier kan je een paar honderd euro op de energienota besparen. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een halfjaaroverzicht van kale gas- en stroomprijzen dat in het bezit is van de krant.
 
Door de sterke stijging van de elektriciteits- en gasprijzen zijn de tarieven bij sommige aanbieders tussen januari en juli met liefst 60 procent opgeschroefd. Vooral kleine prijsvechters hebben hun tarieven flink moeten bijstellen, aldus het FD. 

De cijfers waarop de krant zich baseert, zijn aangeleverd door de diverse energiebedrijven zelf. Een prijsvergelijker legde de circa 330 vaste en variabele energiecontracten voor stroom en gas van ruim twintig leveranciers naast elkaar.

Groene stroom een trend

Groene stroom is ten slotte een overduidelijke trend. Mensen zijn zelfs bereid er iets meer voor te betalen. Energieconcerns hebben ingespeeld op deze trend door de prijzen gelijk te trekken. Het zou niet verbazen als een deel van die prijsverhogingen het afgelopen half jaar komt door de populariteit van groene elektriciteit.

Prijsvergelijk biedt je de mogelijkheid om aanbieders van goedkope stroom eenvoudig te vergelijken.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
WTC.nlScore 5OnsMagazijnScore 10ConradScore 7
Advertentie