1 april 2007

Prijzen energie omlaag

Gas en elektriciteit wordt vanaf juli 2007 goedkoper. Alle energiebedrijven hebben hun tarieven verlaagd vanwege de prijsdaling van ruwe olie. De gemiddelde besparing op jaarbasis is 75 euro. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers.com lopen de tarieven door de verlaging nu zo uiteen, dat jaarlijks tot vijftig euro extra kan worden bespaard.

Daling Nuon prijzen

Van de vier grote energiebedrijven in Nederland -Eneco, Delta, Nuon en Essent- kent Nuon relatief gezien de grootste daling van de aardgasprijzen. Nuon verlaagt het tarief voor aardgas met bijna 12,5 procent. Delta is verantwoordelijk voor de grootste daling van de elektriciteitsprijs: 3,85 procent. Consumenten die een contract hebben afgesloten waarbij de prijs voor enkele jaren vast staat, profiteren niet van de tariefswijziging. De energiebedrijven hebben volgens UnitedConsumers ten onrechte een beeld geschetst dat de tarieven alleen maar zouden stijgen.

Terugbetalen

Eerder deze week stelde een Kamermeerderheid te willen dat energiebedrijven vierhonderd miljoen euro terugbetalen aan de klanten. De bedrijven hebben te hoge tarieven in rekening gebracht voor het transport van stroom en gas. Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit is daarmee meer winst behaald dan redelijk is. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven zegde toe het terugbetalen aan de orde te stellen bij de aandeelhouders van de energiebedrijven: de provincies en gemeenten. Zij kunnen niet gedwongen worden het geld terug te geven omdat zij binnen de wet hebben gehandeld.

Bron: Novum

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
CookinglifeScore 7LOIScore 4MegagadgetsScore 7
Advertentie