Tips en advies bij het aankopen van een haardroger

Haardrogers zijn er in allerlei soorten en maten. De keuze voor een föhn kan bijvoorbeeld worden gebaseerd op basis van het merk, de verschillende standen of het vermogen ervan. Om een keuze tussen de verschillende haardrogers te kunnen maken heeft Prijsvergelijk de verschillende specificaties en mogelijkheden van föhns voor je op een rijtje gezet. Met behulp van deze informatie kun je bepalen welke functies je belangrijk vindt en over welke mogelijkheden de haardroger moet beschikken.

Haardroger met verschillende standenStanden van een haardroger

De meeste föhns beschikken over verschillende standen, zodat je deze naar persoonlijke voorkeur kunt gebruiken. Uitgebreidere föhns bieden vaak meerdere luchtsnelheden en temperatuursstanden. De meeste standaardföhns hebben 2 standen, uitgebreidere föhns hebben 3 of 4 snelheden en/of temperatuursstanden.

Het wordt aangeraden om een föhn met meerdere temperatuursstanden te kiezen. Wanneer je haar droog of broos is, kun je kiezen om op een lagere temperatuursstand te föhnen om zo je haar te beschermen. 

Vermogen van de haardroger

Het vermogen van een haardroger bepaalt de warmte en de intensiteit van de luchtstroom. Het vermogen van een föhn wordt uitgedrukt in het aantal Watt en kan oplopen tot 2500 Watt. Over het algemeen is 1800 Watt al voldoende om je haar gemakkelijk en snel te kunnen föhnen.

Haardroger met diffuserExtra functies van een föhn

Diffuser
Met behulp van een diffuser wordt de lucht van de föhn verdeeld over de verschillende uiteinden van dit opzetstuk. Door een diffuser te gebruiken is het mogelijk is om slag of krullen in je haar te föhnen en volume te creëren.

Ion functie
Een andere mogelijkheid is de ‘ion-functie’ waarover een aantal haardrogers beschikken. De ion-techniek zorgt ervoor dat een sterke luchtstroom wordt gecreëerd met minder hitte. Hiermee kan statisch en pluizig haar worden voorkomen, ook zorgt deze functie voor meer glans.

Coolshot functie
Met een coolshot functie kun je de luchttemperatuur van een föhn snel verlagen, om volume in je haar aan te brengen. Deze functie kan ook worden gebruikt om de rollers van een krulset snel af te laten koelen.  Met deze functie

Reisföhn met inklapbaar handvatReisföhn

Een reisföhn is voornamelijk herkenbaar aan het formaat en het inklapbare handvat. Sommige reisföhns hebben verschillende ingangsspanningen, zodat de haardroger overal ter wereld gebruikt kan worden. Het vermogen van een reisföhn ligt meestal wat lager dan het gemiddelde vermogen van een normale haardroger.

Droogkap BabylissDroogkap

Naast de handföhn is het ook mogelijk om je haar te drogen met behulp van een droogkap. Deze manier van drogen en stylen komt voornamelijk voor bij kappers, maar is ook verkrijgbaar voor thuisgebruik. Wanneer je je haar in model brengt met behulp van een droogkap zal het kapsel langer in model blijven in vergelijking met fixatie door middel van een föhn. Een ander voordeel van een droogkap is dat je je handen vrij hebt en dat je kunt zitten tijdens het drogen van je haar.

Aandachtspunten bij het kopen van een haardroger

Kleine aandachtspunten bij het aankopen van een haardroger zijn de lengte van het snoer en de beschikbaarheid van een hanglus. De hanglus van een föhn is handig om deze op te hangen na gebruik. Omdat de föhn vaak nog erg warm is, is dit de meest veilige manier om de föhn op te bergen.

De lengte van het snoer kan voor een groot deel het gebruikersgemak van de föhn bepalen. Zo zijn er haardrogers met een snoerlengte van 3 meter verkrijgbaar. Bepaal voordat je een föhn gaat kopen hoe lang het snoer van de haardroger minimaal moet zijn. Haardrogers van Philips worden vaak geleverd met een lang snoer.

Om de levensduur van een föhn te verlengen hebben sommige föhns een afneembaar luchtrooster. Dit maakt het tevens mogelijk om de haardroger eenvoudig schoon te maken. Wanneer dit rooster verstopt is kan de föhn namelijk oververhit raken, wat onveilig kan zijn.

Koopadvies voor een haardroger

De prijs van een föhn hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen, het merk en de mogelijkheden. Simpele föhns zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 10 euro. Föhns met meer functies, zoals verschillende standen en een diffuser zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 35 euro. Haardrogers van het merk Philips staan bekend om de uitgebreide snelheids- en temperatuurstanden en aandacht voor details. Ook föhns van Babyliss staan bekend als professionele haardrogers met goede prestaties. Andere bekende merken van haardrogers zijn; Princess, Carmen en Remington.

Advertentie