Tips en advies bij het kopen van een ladyshave

De ladyshave is een apparaat dat gebruikt kan worden voor het ontharen van je benen, oksels en bikinilijn en is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Ladyshaves bieden verschillende mogelijkheden, zo zijn sommige ladyshaves bijvoorbeeld uitgerust met een massagefunctie. Om een goede keuze tussen de verschillende apparaten en merken te kunnen maken heeft Prijsvergelijk de verschillende mogelijkheden en specificaties van ladyshaves voor je op een rijtje gezet. 

Ladyshave met verschillende opzetstukkenScheren, epileren of trimmen

Eén van de eerste afwegingen tijdens het kopen van een ladyshave is om te bepalen of je wilt scheren, epileren of trimmen met de ladyshave. Indien je twijfelt tussen deze manieren van ontharen, of de verschillende manieren wilt combineren, dan kun je kiezen voor een apparaat dat deze functies combineert. Door middel van verschillende opzetstukken kun je dan bepalen of je bijvoorbeeld wilt scheren of trimmen. Een andere afweging is welke lichaamsdelen je wilt ontharen. Er zijn ladyshaves met speciale scheerkoppen voor verschillende lichaamsdelen.

Nat of droog scheren

Er bestaan ladyshaves waarmee je droog kunt scheren, maar ook ladyshaves waarmee je nat kunt scheren. Ladyshaves waarmee je nat kunt scheren zijn in veel gevallen waterbestendig en dus onder de douche of in bad te gebruiken. Ook je huidtype kan van invloed zijn op de keuze voor een bepaalde ladyshave. Sommige ladyshaves zijn speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid of bieden extra functies om zo huidvriendelijk mogelijk te ontharen.

Epilator Philips Epileren of scheren?

Naast het scheren van haartjes met een ladyshave, zijn sommige ladyshaves ook ontwikkeld om haartjes te epileren. Hierbij wordt het haartje in zijn geheel verwijderd. Geëpileerde haartjes groeien over het algemeen minder snel terug in vergelijking met scheren. Wel is epileren vaak pijnlijker dan scheren. Huidvriendelijke epileer-systemen worden onder andere geleverd door Philips en Braun.

Reiniging van de onderdelen

De reiniging van een ladyshave is een belangrijk onderdeel om het apparaat goed te onderhouden. Sommige ladyshaves beschikken over een zelfreinigend systeem. Je kunt de ladyshave dan in een houder  plaatsen, waarin deze gereinigd wordt met speciale reinigingsvloeistof. Ook dient deze houder vaak als basisstation om de ladyshave op te laden. Wanneer een ladyshave niet zelfreinigend is kan deze worden schoongemaakt met eventueel bijgeleverde borsteltjes of andere reinigingsproducten speciaal ontwikkeld voor ladyshaves en scheerapparaten.

Een ladyshave met batterijen of een accu?

Ladyshaves werken op batterijen of met een ingebouwde accu of op netstroom. Een nadeel van een ladyshave met een snoer is dat je in de buurt van een stopcontact moet zijn om de ladyshave te kunnen gebruiken. Een ladyshave met een accu kan gebruikt worden afhankelijk van de stand-by tijd. De oplaadtijd deze ladyshaves kan variëren van één tot twaalf uur. Sommige ladyshaves geven de oplaad- of stand-by duur van het apparaat aan. Een nadeel van een ladyshave werkend op batterijen is dat je de batterijen regelmatig zult moeten vervangen. Hier staat tegenover dat je de ladyshave makkelijk mee kunt nemen en overal kunt gebruiken. De stroomvoorziening is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Extra functies van ladyshaves

Ladyshave met extra functiesLadyshaves kunnen beschikken over verschillende extra functies. Bij sommige ladyshaves is het mogelijk om de intensiteit in te stellen, dit is voornamelijk handig voor gevoeligere gebieden, zoals de oksels en bikinilijn. Ook beschikken sommige ladyshaves over een tondeusefunctie om langere haartjes korter te maken, om ze eventueel daarna te scheren of epileren. Hiermee kun je voorkomen dat langere haartjes in het scheersysteem vast blijven zitten.

Naast deze functies bestaat ook de scrub- of peelingfunctie op bepaalde ladyshaves. Deze functie is bedoeld om huidschilfers en dode huidcellen te verwijderen. Door deze functie regelmatig te gebruiken voorkom je ook ingegroeide haartjes. Uitgebreidere ladyshaves kunnen ook beschikken over een massage- of koelfunctie. Dit systeem ontspant de huid en verzacht de pijn van het epileren. In de productbeschrijvingen van de verschillende ladyshaves kun je alle functies en specificaties vergelijken.

Accessoires

Voornamelijk de verschillende accessoires die bijgeleverd worden zijn van invloed op de prijs van de ladyshave. Voorbeelden van accessoires zijn onder andere een reiskit, beschermkapjes, verschillende opzetstukken of een reinigingsfunctie. Vaak is het zo dat bij goedkopere ladyshaves geen of weinig accessoires worden bijgeleverd. Bekijk dus voordat je een ladyshave gaat kopen welke accessoires worden meegeleverd.

Koopadvies voor een ladyshave

Een ladyshave is te verkrijgen vanaf ongeveer 20 euro. Wat betreft de kwaliteit kan niet eenvoudig gesteld worden welk merk het beste is. Het scheercomfort is echter in de meeste gevallen wel voor een groot deel afhankelijk van de prijs. Duurdere ladyshaves bieden dan ook meer comfort en gebruikersgemak. Ook is het zo dat ladyshaves van Philips over het algemeen van goede kwaliteit zijn. Daarnaast heeft Philips ook het grootste assortiment, waardoor je kunt kiezen tussen ladyshaves met uiteenlopende functies. Naast Philips, staat ook Braun bekend om ladyshaves die comfortabel en nauwkeurig scheren. Andere bekende merken van ladyshaves zijn Carmen en Babyliss.

TwitterFacebookGoogle+
Populaire shops
CoolsoundCoolblue
Advertentie