Door - 19 mei 2014

Tips om verantwoord te zonnen

Nu de zomer in aantocht is en we al enkele warme dagen hebben gehad, voorzien wij je van enkele tips om verantwoord te zonnen. Veel mensen vergeten dat het ook in het voor- en najaar belangrijk is om je huid te beschermen tegen de zon. Om verantwoord te zonnen hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Welke producten kun je beter mijden in een zonnebrand?

Veel zonnebrandproducten bevatten stoffen die irriterend  kunnen werken op de huid. Niet iedereen heeft daar last van maar merk je tijdens het gebruik een irritatie aan je huid, dan is het belangrijk op een aantal stoffen te letten die in veel zonneproducten voorkomen. Ook hoeft een irritatie niet altijd zichtbaar te zijn, onderzoeken tonen aan dat de huid ook onzichtbaar beschadigd kan worden door een aantal toevoegingen.

Let bij de aanschaf van zonnebrand vooral op de aanwezigheid van parfums (dienen enkel voor de geur maar zijn vaak wel schadelijk), alcohol, cinnamic acid, Methylisothiazolinone, Oxybenzone, Propylene glycol en Methyl nicotinate.

Verantwoord zonnen met een gevoelige huid

Vooral de grote bekende merken gebruiken nogal eens ingrediënten in zonnebrandcremes die schade aan de huid kunnen veroorzaken. Maar welk product moet je dan kiezen om toch verantwoord in de zon te gaan?

Bij het nalopen van de toevoegingenlijst van veel producten blijkt dat er maar weinig zonnebrand producten zijn die helemaal geen van de bovengenoemde stoffen bevatten. Om je toch op weg te helpen hierbij enkele producten die zo min mogelijk schadelijke Drogisterij.net zonnebrandtoevoegingen bevatten:

Eucerin Allergy Protection SPF 25
Deze crème-gel is geschikt voor de zongevoelige huid en beschermt effectief bij zonneallergie. Speciaal ontwikkeld voor de zongevoelige, droge huid. De crème is waterproof en zonder parfum en bevat geen conserveringsmiddelen en emulgatoren. Is naast SPF 25 ook verkrijgbaar in een SPF 50 variant voor nog beter bescherming.

Ladival Zonnegel Allergische Huid SPF 30
Een crème op waterbasis die roodkleuring van de huid voorkomt en te gebruiken is bij een gevoelige huid zoals baby- en kinderhuid en een gevoelige huid bij senioren. Ook geschikt voor een vette huid die neigt naar acne.

Beide producten zijn verkrijgbaar bij Drogisterij.net

Algemene tips voor het zonnen

Natuurlijk blijft het altijd belangrijk om met mate van de zon te genieten om je huid niet te lang aan de zonnestraling bloot te stellen. Ga je toch in de zon smeer je dan voldoende in en herhaal dit minimaal iedere 2 uur. Ook nadat je een duik hebt genomen is het belangrijk om jezelf opnieuw in te smeren. Ga niet op het heetst van de dag in de zon en kies een zonnebrand met een goed UV filter.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
BrekzScore 7MajstraScore 10MeubelpartnerScore 7
Advertentie