Tips en advies bij het kopen van een Mobiele telefoon

Een product dat de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt, is de mobiele telefoon. Waar het een aantal jaren geleden vooral belangrijk was dat een Gsm klein en handzaam was, is het nu belangrijk dat een mobieltje over internet beschikt en dat je minimaal je email kunt lezen.

Een benaming die daarom steeds vaker wordt gebruikt is Smartphone, wat aangeeft dat de telefoon voor veel meer zaken wordt gebruikt dan alleen bellen. Daarnaast zijn er inmiddels ook meerdere besturingssystemen gekomen waardoor het gebruiksgemak en het aantal mogelijkheden sterk is toegenomen. Om je te helpen bij het kopen van een mobiele telefoon zet Prijsvergelijk een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje.

Smartphone of traditionele telefoon?

Bij de keuze voor een geschikte mobiel moet het gebruik centraal staan. Wil je de telefoon puur gebruiken voor het bellen en sms’en, dan is het verstandig om te kiezen voor een relatief eenvoudige telefoon met toetsten. Deze telefoons zijn vaak goedkoop omdat ze weinig extra functionaliteiten bezitten. Wil je echter internetten, mailen, bellen maar ook filmpjes bekijken op je telefoon, dan kun je het beste kiezen voor een smartphone zoals de iPhone, HTC of een BlackBerry.

De belangrijkste besturingssystemen

Op dit moment zijn de belangrijkste smartphone besturingssystemen Android, iOS, Windows en BlackBerry OS. Het besturingssysteem iOS van Apple en Android van Google zijn momenteel de meest bekende systemen. iOS wordt gebruikt voor alle Apple iPhone toestellen, Android wordt door meerdere merken zoals HTC en Samsung gebruikt. Het is lastig om te zeggen wat het beste besturingssysteem is omdat dit mede van je persoonlijke voorkeur afhankelijk is. Uit ervaringen blijkt wel dat Android en iOS de meest gebruikvriendelijke besturingssystemen zijn.

Touchscreen of ToetsenbordTouchscreen of toetsen?

Waar Apple heeft gekozen voor een touchscreen voor de iPhone en ook HTC en Samsung inmiddels een groot deel van hun smartphones uitrusten met een touchscreen, beschikken de BlackBerry’s nog steeds over een toetsenbord. Dit wordt vooral door zakelijke gebruikers als een pré ervaren.

Wanneer de telefoon echter veel zal worden gebruikt om te internetten en filmpjes te bekijken is het verstandig om te kiezen voor een touchscreen, omdat het scherm groter is en hierdoor internetsites en filmpjes beter worden weergegeven.

Kwaliteit van de batterij

Eenvoudige en traditionele mobiele telefoons beschikken vaak over een batterij die geruime tijd mee gaat. Echter bij smartphones verschilt dit nogal. Doordat het gebruik van een smartphone intensiever is dan een simpele Gsm, gaat de batterij relatief minder lang mee. Sommige toestellen kunnen maar zeer beperkt het intensieve gebruik aan. Let dus bij het aankopen van een telefoon goed op de batterijduur en kwaliteit.

De ingebouwde fotocameraSmartphone camera

De camera is een steeds belangrijker geworden voor de gebruiker van een mobieltje. Of je nu een simpele telefoon hebt of juist een smartphone, het maken van foto’s en video's kan tegenwoordig op de meeste toestellen. Bij het kiezen van een mobiel is het daarom verstandig om ook te kijken naar de kwaliteit van de camera. De resolutie wordt vaak in megapixels weergegeven.

Verder beschikken de nieuwste smartphones tegenwoordig over zowel een camera aan de voor- en achterkant. Hierdoor is het mogelijk geworden om te videobellen via ondermeer Skype.

TwitterFacebookGoogle+
Populaire shops
Mobiel.nlKPNGsmwijzer.nl
Advertentie