Tips en advies bij het aankopen van een elektrische tandenborstel

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische tandenborstel ter vervanging van de traditionele handtandenborstel. In tegenstelling tot een handtandenborstel is een elektrische tandenborstel beter in staat om alle plekjes van je gebit te bereiken. Er zijn echter verschillende soorten elektrische tandenborstels verkrijgbaar, die gebruik maken van verschillende technieken. Om erachter te komen welke borstel geschikt voor je is, kun je het onderstaande overzicht van Prijsvergelijk eens doorlezen.

Typen elektrische tandenborstels

Sonische tandenborstel
Bij sonisch poetsen zorgt een frequentie van trillingen voor de bewegingen van de tandenborstel. Een sonische elektrische tandenborstel maakt hierbij een zijwaartse beweging van links naar rechts. Deze manier van poetsen lijkt het hierdoor het meest op het poetsen met een normale handtandenborstel. Sonische tandenborstels stimuleren je hierom om de juiste poetsbewegingen te maken. Het aantal bewegingen Opzetborstels Elektrische Tandenborstelvan de borstel loopt vaak op tot meer dan 30.000 bewegingen per minuut.

Roterend-oscillerende tandenborstel
Deze elektrische tandenborstels maken twee of drie verschillende bewegingen; 2D tandenborstels roteren, 3D borstels maken naast deze roterende beweging ook nog pulserende bewegingen. Pulseren wil zeggen dat de borstel ook op en neer beweegt, waardoor er meer gedeelten van het gebit bereikt kunnen worden.

Roterende tandenborstels zijn het beste geschikt om tandplaque effectief te verwijderen. Hier staat tegenover dat sonische tandenborstels ruimtes tussen de tanden makkelijker kunnen bereiken. De keuze voor een sonische of roterende tandenborstels is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Belangrijk is in ieder geval dat de borstelkop niet te groot is, zodat de borstel overal goed bij kan komen.

Bewegingen TandenborstelsAantal rotaties van de borstel

Het aantal rotaties van een elektrische tandenborstel wordt aangegeven in het aantal rotaties per minuut. Hierbij geldt; hoe meer rotaties, hoe beter het poetsresultaat. Duurdere tandenborstels beschikken vaak over een hoger aantal rotaties per minuut, oplopend tot 31000 rotaties per minuut bij een sonische tandenborstel. Ook zijn de duurdere tandenborstels vaak uitgerust met meerdere snelheidsstanden, zodat je deze naar eigen voorkeur in kunt stellen.

Accu of batterijen?

Elektrische tandenborstels werken op batterijen of op basis van een ingebouwde accu. De meeste elektrische borstels zijn uitgerust met een accu, aangezien dit meer vermogen kan leveren dan batterijen. Tandenborstels met een accu hebben hierdoor vaak ook een langere gebruikerstijd. Goedkopere tandenborstels hebben een accuduur van een aantal minuten, in tegenstelling tot de vaak duurdere tandenborstels die ruim 20 minuten gebruikt kunnen worden.

Veel elektrische tandenborstels zijn uitgerust met een accu-indicator. Hierop kun je zien hoe lang je tandenborstel nog gebruikt kan worden, of hoelang het nog duurt voordat deze weer volledig is opgeladen.  

Accessoires Elektrische Tandenborstel Extra functies van de tandenborstel

Om bij te kunnen houden hoe lang je je tanden al aan het poetsen bent, kun je kiezen voor een tandenborstel met een timer. Het wordt aanbevolen om per poetsbeurt minstens twee minuten te poetsen. Een tandenborstel met timer geeft aan wanneer deze twee minuten zijn verstreken. Daarnaast weten veel mensen niet precies hoe hard ze moeten poetsen. Ook hier is een oplossing voor; de elektrische tandenborstel met een poetsdruksensor. Deze functie zorgt ervoor dat er een lampje gaat branden wanneer je te hard poetst.

Alle bovengenoemde onderdelen zijn in sommige gevallen verwerkt in een zogenoemde ‘smart chip’. Deze geeft tevens aan wanneer je de borstelkop van de tandenborstel moet vervangen.

Accessoires bij een elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstels kunnen worden gebruikt in combinatie met vele accessoires, waaronder een monddouche, flosfunctie of een tongreiniger. Een aantal van deze extra functies is verwerkt in de vorm van een borstelkop, zodat deze te gebruiken is door de borstelkop op de houder te plaatsen. 

Aangezien er verschillende soorten gebitten bestaan, worden er ook steeds mElektrische Tandenborstel Kindereneer verschillende opzetborstels ontwikkeld. Denk hierbij aan borstels ontwikkeld voor mensen met bijvoorbeeld een beugel of facings.

Elektrische tandenborstels voor kinderen

Een aantal elektrische tandenborstels zijn speciaal ontworpen voor kinderen. Zo zijn ze er bijvoorbeeld in verschillende kleuren of met bepaalde figuren. Deze borstels zijn speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gebit in ontwikkeling. Zo hebben deze tandenborstels bijvoorbeeld een kleinere borstelkop in vergelijking met normale elektrische tandenborstels.

Koopadvies voor een elektrische tandenborstel

Elektrische tandenborstels zijn te verkrijgen vanaf ongeveer 20 euro. Echter, de gebruikerstijd en het aantal rotaties per minuut is bij deze borstels vaak beperkter. Vanaf ongeveer 50 euro zijn elektrische tandenborstels met meerdere mogelijkheden, zoals een hoger aantal rotaties per minuut, verschillende standen en 3D bewegingen verkrijgbaar. Bekende merken van elektrische tandenborstels zijn; Oral-B, Braun, Philips en Princess.

TwitterFacebookGoogle+
Populaire shops
Advertentie