Door - 27 juni 2014

Sim only abonnementen steeds populairder

Meer dan 1 op de 5 nederlanders maken op dit moment gebruik van een sim-only abonnement. Dit aantal is de afgelopen tijd erorm gestegen.

Een jaar geleden had nog 66% van alle smartphone bezitters een gewoon abonnement met een toestel. Dat aantal lag in het begin van hetzelfde jaar nog op 70%. Er is dus een afname gaande voor gewone abonnementen en dat komt door de opkomst van goedkope sim-only abonnementen, omdat deze vele malen voordeliger zijn.

Dure telefoons en smartphones met lease abonnementen blijken steeds minder populair te worden. Telefoon aanbiedingen worden steeds minder scherp door het afschaffen van de toestelsubsidie door providers, en daardoor worden de prijzen per maand steeds hoger.Mensen kiezen er dan liever voor om hun telefoon of smartphone die nog goed functioneert nog een jaar of zelfs 2 jaar langer te houden, en dus over te stappen op een abonnement zonder telefoon: sim-only.

Voor een abonnement met 300 belminuten en 500 MB internet betaal je met sim-only rond de 14,- euro, terwijl een zelfde abonnement met een gemiddeld toestel toch al snel 35,- á 40,- euro kost. Niet gek dus dat mensen in economisch zware tijden overstappen naar sim-only.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
PetsplaceScore 6GofunScore 9MegagadgetsScore 7
Advertentie