24 december 2010

Prijzen winterbanden sterk gestegen

Door de strenge winter schieten de prijzen van winterbanden omhoog. Volgens een woordvoerder van VACO, de bedrijfstakorganisatie, liggen de gemiddelde prijzen dit jaar beduidend hoger dan andere jaren.

Volgens de woordvoerder speelt niet alleen de huidige strenge winter een rol. Omdat we ook vorig jaar een koude winter hadden, visten toen veel mensen achter het net. Die zijn dit jaar vroeg op zoek gegaan naar banden waardoor het aanbod snel af nam. Mensen die nu nog winterbanden willen, moeten vaak lang wachten of kunnen zelfs helemaal niets meer vinden.

De afgelopen jaren zijn veel bandenproducenten terughoudend geweest met nieuwe productie, onder andere als gevolg van de economische crisis. Inschattingen voor de productie zijn naar beneden bijgesteld en productielocaties zijn gesloten. Als gevolg daarvan is het aanbod nu erg beperkt.

Als laatste oorzaak wordt de prijs van grondstoffen zoals rubber genoemd. In de afgelopen jaren is de prijs van rubber met 120 procent omhoog gegaan. Die prijsstijging wordt voor een groot deel doorberekend in de prijs van banden. Wil je de prijzen van winterbanden vergelijken? Kijk dan op Prijsvergelijk!

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
NuonScore 7Ulla PopkenScore 8TirendoScore 8
Advertentie