Zorgverzekering premie vergelijken? Prijsvergelijk!

 • Naar de shop

  Ohra biedt een passende zorgverzekering voor iedere levensfase. Bereken je voordelige zorgpremie, inclusief collectiviteitskorting. Collectieve zorg verzekering nu voor iedereen voordelig bij Ohra verzekerd.

  bezoek OHRA
 • Naar de shop

  (tip) Altijd een verzekering die precies past bij je persoonlijke situatie

  Zilveren Kruis richt zich op specifieke doelgroepen zoals gezinnen, studenten, senioren en singles. Zo bepaal je zelf welke zorg je nodig hebt, tegen een scherpe premie.

  bezoek Zilveren Kruis
 • Naar de shop

  Weet je zeker dat je zorgverzekering wel helemaal bij je situatie past? De kans is namelijk groot dat je nu voor zaken verzekerd bent, waar je helemaal geen behoefte aan hebt. Gelukkig kan dat anders bij FBTO.

  bezoek FBTO
 • Naar de shop

  Wilt je zelf je zorgverlener kiezen? Dat kan met de Vrije Keus Polis. De Vrije Keus Polis van De Friesland is een restitutiepolis met gecontracteerde zorg tegen een voordelig tarief.

  bezoek De Friesland
 • Naar de shop

  Je wilt graag een verzekering die bij je levensstijl past en waarvoor je niet teveel betaalt. Besured is er voor studenten en young professionals, waarbij je de zekerheid krijgt die je zoekt.

  bezoek Besured
 • Naar de shop

  De basisverzekering van Ditzo behoort tot de goedkoopste van Nederland. Je bepaalt zelf welke zorg je wilt verzekeren en de hoogte van je eigen risico. Bekijk de voordelen of sluit direct af.

  bezoek Ditzo Zorg
 • Naar de shop

  Vergelijk alle ziektekosten verzekeringen en bespaar honderden euro's per jaar. Tevens veel informatie over de zorgverzekering en andere verzekeringen.

  bezoek Independer Zorg
 • Naar de shop

  De beste zorgpremies met de hoogste korting? Meld je hier gratis en vrijblijvend aan voor het zorgcollectief van UnitedConsumers en profiteer van een korting van 10% op de VGZ ziektekostenverzekering.

  bezoek UnitedConsumers
 • Naar de shop

  Een zorgverzekeraar die zich met name onderscheidt met keuzevrijheid en topservice. In tegenstelling tot concurrenten kun je bij ONVZ met een 100% restitutiepolis zelf je arts, ziekenhuis of specialist kiezen.

  bezoek ONVZ Zorgverzekeraar
 • Naar de shop

  De voordelige verzekering van Zilveren Kruis. Met ZieZo regel je alles online. Zo kunnen we je een scherpe premie aanbieden, ook voor aanvullende verzekeringen.

  bezoek ZieZo
 • Naar de shop

  Met een zorgverzekering van Nationale Nederlanden ben je goed verzekerd tegen medische kosten. Met de uitgebreide aanvullende verzekeringen, goede service en een second opinion zit je zeker goed.

  bezoek Nationale Nederlanden
 • Naar de shop

  Wie kiest voor de verzekeringen van HEMA, kan jaarlijks een fors bedrag besparen. Je beheert je zelf je verzekeringen, makkelijker kan niet. Kwaliteit voor een goede prijs, dat is echt HEMA.

  bezoek HEMA Verzekeringen
 • Naar de shop

  Besparen op je verzekeringen, dat is waar Premievergelijk.nl voor staat. Op veelgebruikte verzekeringen, zoals een zorgverzekering, autoverzekering of een reisverzekering zijn vaak tientallen tot honderden euro's per jaar te besparen.

  bezoek Premievergelijk Zorgverzekering
 • Naar de shop

  ZorgDirect biedt een ruime zorgkeuze en uitstekende vergoedingen. Verzekerden kunnen altijd terecht bij een ziekenhuis in de buurt en hun eigen vertrouwde huisarts.

  bezoek ZorgDirect
"Jammer dat je geen eigen inlogpagina hebt." Ervaring met Netpolis door Jo.
"Ik heb inmiddels 2 autoverzekeringen gehad bij netpolis. mijn vorige verzekering heb ik na verkoop van... " Ervaring met Netpolis door Annelies.
"Goede snelle klantenservice en een overzichtelijk en snelle site. ik ben heel erg tevreden over hoe... " Ervaring met Ditzo door B hammink.

Actuele acties en aanbiedingen vind je op verzekeringen acties.

Consumenten hebben keuze uit 1400 zorgverzekeringen

Het aantal zorgpolissen waaruit een consument kan kiezen is ook in 2016 ongelooflijk groot. Volgens Vara's Kassa en de Consumentenbond hebben consumenten op dit moment de keuze uit meer dan 1.400 combinaties. De Consumentenbond noemt het een jungle waarin ook nog eens veel polissen inhoudelijk precies hetzelfde zijn.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar de prijs en de voorwaarden van aanbieders worden niet voorgeschreven en daar kunnen verzekeraars het verschil maken. Volgens de Consumentenbond zijn de voorwaarden van natura basispolissen bij verschillende labels van dezelfde 'verzekeraarsfabriek' zo op elkaar te leggen. Er zijn in Nederland vier grote zorgverzekeraars die zo?n 90 procent van de markt in handen hebben maar die markt wel bedienen onder allemaal verschillende merken en labels. Als voorbeeld, Achmea brengt als verzekeringsmaatschappij zorgverzekeringen op de markt onder verschillende labels: De Friesland, Avéro Achmea, FBTO, Kiemer en Interpolis.

Volgens de Consumentenbond moet er flink geschrapt worden in het aanbod. Alleen polissen die zich daadwerkelijk inhoudelijk onderscheiden moeten overblijven en die verschillen moeten transparant zijn.

Zorgverzekeraars maken premies nog niet bekend

Veel zorgverzekeraars wachten dit jaar nog met het bekend maken van de premies voor 2016. Dat is langer dan de voorgaande jaren en lijkt een trend te worden onder verzekeraars.

Op dit moment heeft alleen zorgverzekeraar DSW haar premies voor 2016 bekendgemaakt, terwijl er vorig jaar begin november al drie verzekeraars waren die hun premies bekend hadden gemaakt. Daarmee lijkt de trend te zijn ingezet dat verzekeraars steeds langer wachten om onderlinge concurrentie te verminderen.

Het is voor zorgverzekeraars interessant om zo laat mogelijk de premie bekend te maken. Zo kunnen zij eerst afwachten wat de concurrenten doen en vervolgens hun eigen premie hier zo scherp mogelijk op afstemmen. Echter uiterlijk op 19 november moeten alle maatschappijen hun premies en voorwaarden bekend hebben gemaakt. Consumenten hebben dan tot 1 januari de tijd om zorgpremies te vergelijken en eventueel over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Advertentie