20 oktober 2011

Vergelijk providers met de laagste belkosten

Mobiel telefoneren kan met een abonnement of met een beltegoed, ook wel prepaid genoemd. Bij prepaid koopt u steeds een kaart waarmee u uw beltegoed kunt opwaarderen. Als u belt worden de kosten met van het beltegoed verrekend. Met een prepaid hebt u uw belkosten volledig in de hand. Nadeel: u moet steeds het beltegoed in de gaten houden. Verder is het beltegoed slechts beperkt geldig. Binnen die tijd moet u dus een nieuwe kaart kopen, ook al heeft u nog voldoende saldo. Doet u dit niet, dan wordt uw telefoonnummer opgeheven.

Bij een abonnement krijgt u te maken met vaste kosten (het abonnement) en variabele kosten (de tikken). Abonnementen zijn er in vele soorten en maten waardoor het niet eenvoudig is om een goed vergelijk te maken tussen de belkosten van verschillende providers.

Wat is goedkoper? Abonnement of prepaid

De ‘telefoontikken’ van een abonnement zijn vaak goedkoper dan die van prepaid. De meeste netwerkaanbieders (providers) willen bovendien het liefst af van prepaid-klanten die weinig bellen. Die klanten nemen namelijk nauwelijks nieuwe diensten af. De providers werven daarom abonnees die veel bellen en ook bereid zijn gebruik te maken van diensten als SMS en mobiel internet. Belde u al prepaid, dan zult u merken dat dit minder aantrekkelijk is geworden. Zo is de houdbaarheidstermijn van het beltegoed verkort. Ook zijn de bedragen verhoogd waarmee u moet opwaarderen.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
KluscenterScore 7DitzoScore 7TirendoScore 8
Advertentie