12 juli 2007

De nieuwe basisverzekering

Per 1 januari verdwijnen zowel de particuliere verzekering als de ziekenfondsverzekering. In plaats daarvan komt er één zorgverzekering: de basisverzekering. De dekking is vergelijkbaar met die van het huidige ziekenfonds. De nominale premie zal zo’n 1100 euro per persoon per jaar bedragen. U kunt korting krijgen op de nominale premie (max. 10%) als u zich aansluit bij een collectief. Verder kunt u in aanmerking komen voor de zorgtoeslag, een tegemoetkoming van de overheid. Naast de basisverzekering kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten.

Waarom wordt de basisverzekering ingevoerd?

De kosten voor gezondheidszorg stijgen al jaren. De overheid wil dat daar een eind aan komt. Met de invoering van de basisverzekering moet er meer concurrentie tussen zorgverzekeraars en tussen zorgverleners ontstaan. De verwachting is dat de prijzen voor behandelingen zullen gaan dalen, zodat de uitgaven voor de gezondheidszorg kunnen worden teruggedrongen, zo verwacht de overheid.

Hoe ziet het standaardpakket eruit?

Het basispakket, waarvan de inhoud door de overheid wordt vastgesteld, is een iets uitgekledere versie van het huidige ziekenfondspakket. Het basispakket is voor elke verzekerde gelijk qua voorwaarden en vergoedingen en dekt alle noodzakelijke zorg. De premies verschillen per verzekeraar. Om aan het eind van het jaar een goede keuze te kunnen maken voor de basisverzekering is het belangrijk dat u zich goed informeert. Op de ziektekosten pagina van Prijsvergelijk vindt u aanbieders en meer informatie over de basisverzekering.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
MegekkoScore 5ZooplusScore 9VoordeligwitgoedScore 9
Advertentie