28 juni 2012

Digitale televisie in opkomst

Digitale televisie is in opkomst in Nederland. Verschillende aanbieders zoals Casema, Canal Digital, KPN (Digitenne), UPC en Essent hebben uiteenlopende aanbiedingen in digitale televisie. Maar wat is het nu precies en wat zijn de voor- en de nadelen?

Voordelen van digitale televisie

Omdat digitale signalen compacter kunnen worden uitgezonden dan analoge signalen, is er bij een gelijk aantal televisiezenders meer bandbreedte beschikbaar. Bij digitale televisie is er dus in principe de mogelijkheid om met dezelfde bandbreedte meer televisiezenders aan te bieden.

De televisiestations hebben straks ook nog eens de mogelijkheid om te kiezen of ze op een bepaald moment één enkel programma uit willen zenden met de hoogste kwaliteit of misschien toch een paar programma`s tegelijk die met wat minder kwaliteit toe kunnen. Die keuze zal mede afhankelijk zijn van de aard van het programma. Naast televisiebeelden kan ook nog aanvullende informatie zoals teksten of hele webpagina`s worden meegestuurd via het digitale signaal. De kijker kan dan bijvoorbeeld informatie krijgen over het huidige tv-programma, en over het komende zendschema. Het is ook mogelijk bijkomende talen mee te sturen, als geluid of als ondertiteling.

Nadelen

Voor snel bewegende beelden is de kwaliteit van digitale televisie lager dan die van analoge. De beelden kunnen dan schokkerig overkomen.Verder kan je met een klassieke (analoge) videorecorder geen digitale zender opnemen terwijl je naar een andere digitale zender kijkt. Met sommige recente dvd-recorders kan dat wel.

Op zoek naar een abonnement voor digitale tv? Prijsvergelijk vergelijkt alle tv aanbieders.

Bron: Wikipedia

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
MegekkoScore 5ZooplusScore 9VoordeligwitgoedScore 9
Advertentie