28 juni 2011

Een Plasma of LCD televisie?

Voordat u overgaat tot het aanschaf van een LCD of plasma televisie kunt u zichzelf een paar vragen stellen:

  • Wilt u het scherm op een voetsteun plaatsen of aan de muur hangen;
  • Koopt u een toestel met ingebouwde of een losse tuner?
  • De kijkafstand is heel belangrijk. Als u te dicht op het scherm zit, ziet u de individuele pixels, als u te ver weg zit heeft het scherm een hogere resolutie dan uw ogen kunnen waarnemen.

De beeldkwaliteit wordt in hoge mate bepaald door de resolutie die wordt uitgedrukt in pixels. Om u wat vergelijkingsmateriaal te geven: een 15 Inch TFT van een laptop heeft meestal de resolutie van 1204 x 768 pixels, een 17 Inch TFT 1280 x 1024. Soortgelijke resoluties komt u ook tegen bij LCD- en plasmaschermen. Maar er zijn schermen, met name plasmaschermen met veel lagere resoluties.

Conventionele CRT-schermen hebben een kijkhoek van 180 graden, de meeste plasmaschermen 160 - 170 graden. Dat is een heel verschil met de meeste LCD televisies waar de kijkhoek 100 - 120 graden is. Een LCD televisie met een grotere kijkhoek is vaak duurder in aanschaf dan een vergelijkbaar scherm met een kleinere kijkhoek. Met een groep voetbal kijken of een filmpje pakken gaat dus met beide schermen uitstekend als u bij de aankoop oplet op de kijkhoek. Een beeld dat langdurig op een plasmascherm heeft gestaan kan `inbranden`. De contouren van dat beeld blijven altijd zichtbaar. Daardoor wordt de lichtopbrengst, na jarenlang gebruik wat minder. De levensduur is lang. reken met 30.000 uur, goed voor 15-20 jaar. Inbranden kent een LCD scherm niet. De levensduur is: 60.000 uur of 30 - 40 jaar.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
SpartooScore 7TrampolinewinkelScore 8FreshlabelzScore 6
Advertentie