28 juni 2010

Digitale televisie bezig met flinke opmars

Steeds meer Nederlanders stappen over op digitale televisie. Bij 41 procent van alle huishoudens is digitale tv al aanwezig in de huiskamer, zo blijkt uit de Digitale Media Monitor van Synovate/Interview NSS.

Dat is een toename van vijftig procent vergeleken met een jaar geleden. Digitaal kijken via de kabel is het meest populair (24 procent). Televisie via ADSL (IPTV) is in opkomst, maar nog slechts 4 procent beschikt hierover. Daarnaast wordt gekeken via satelliet (7 procent) en Digitenne (6 procent).

Ook de Expertgroep Digitale TV - een samenwerkingsverband van producenten, omroepen (publiek en commercieel), Beeld en Geluid, AV Facilitaire industrie en distributiepartijen - constateert een snelle toename (Pdf bestand) van digitale televisie.

Snelle groei verkoop lcd en plasma televisies

De snelle groei van de verkoop van platte schermen gaat hand in hand met de snelle acceptatie van digitale televisie in Nederland. In de afgelopen vier kwartalen groeide het aantal huishoudens met digitale televisieontvangst met 45 procent tot ruim 2,5 miljoen huishoudens. Tegelijk steeg het percentage platte schermen (LCD of plasma) in de maandelijkse verkopen tot maar liefst 87 procent en dit stijgt nog iedere maand. Ook worden de schermen gemiddeld steeds groter en neemt het aandeel van HD-schermen snel toe. Prognoses geven aan dat eind 2007 ruim veertig procent van de huishoudens beschikt over een plat beeldscherm, waarvan 65 procent HD Ready of Full HD. Daarmee zijn eind 2007 circa 25 procent van de huishoudens in Nederland klaar om HD te ontvangen.

De komst van digitale televisie zorgt volgens de Expertgroep voor nieuwe kansen en impulsen in de radio-en televisieketen. Aan de ene kant door verruiming van het aanbod in aantal zenders, themakanalen en premium kanalen. Aan de andere kant door nieuwe diensten als Video-on-Demand en Elektronische Programma Gidsen. Diensten die de komende jaren alleen nog maar verder zullen worden uitgebreid.

Bron: Emerce

Op Prijsvergelijk kunt u alle aanbieders van digitale televisie vergelijken.

Aanbieding

Deel dit bericht met anderen...

Ervaringen met deze aanbieding? Voeg je reactie toe!

Winkel reviews
BrinicScore 6PrixosScore 7ZiengsScore 8
Advertentie