Tips en advies bij het aankopen van een scheerapparaat

Bij het aanschaffen van een scheerapparaat zijn een aantal punten van belang. Zo kun je voor het kopen van een nieuw scheerapparaat bijvoorbeeld kiezen uit de verschillende technieken; vibrerend of roterend? Ook qua functies en mogelijkheden zijn er  een aantal verschillen te onderscheiden. Prijsvergelijk heeft een aantal van de belangrijkste punten van scheerapparaten voor je op een rijtje gezet in het onderstaande overzicht.

Vibrerende of roterende scheertechniek

Roterend ScheerapparaatScheerapparaten kunnen met behulp van verschillende technieken scheren. Zo bestaat er de roterende techniek, waarbij gebruik van scheerkoppen gemaakt wordt. Bij deze techniek moet je een keuze maken voor het aantal scheerkoppen. De meeste scheerapparaten hebben momenteel drie scheerkoppen. Deze scheerkoppen zijn zo ontworpen dat ze meebewegen en op deze manier alle contouren van het gezicht en de hals gemakkelijk volgen Een flexibel scheerhoofd is bij bijna alle scheerapparaten aanwezig.

Bij de vibrerende techniek beschikt het scheerapparaat over een scheerblad of een scheerrooster met hieronder een vibrerend messenblok. Bij deze techniek kan het aantal scheerbladen uiteenlopen, maar meestal is er één groter scheerblad aanwezig.

Het scheerresultaat van beide scheersystemen is ongeveer hetzelfde, maar een roterend scheerapparaat volgt de contouren van het gezicht beter, wat het scheerresultaat ten goede komt. Een optimaal scheerresultaat wordt bereikt met scheerapparaten die haartjes optillen en daarna afscheren.

Scheerapparaat met displayEen scheerapparaat met batterijen of een accu?

Scheerapparaten werken op stroom, batterijen of een oplaadbare accu. Het voordeel van een scheerapparaat dat werkt op batterijen is dat je het overal kunt gebruiken, zonder dat je in de buurt hoeft te zijn van een stopcontact. Een nadeel hiervan is echter dat je extra batterijen nodig hebt wanneer de batterijen leeg zijn, of de batterijen tussentijds moet opladen. 

Een scheerapparaat met accu is op te laden met behulp van een basisstation. Bekijk voor aankoop van een scheerapparaat met een accu hoe lang je kunt scheren met een opgeladen accu. Sommige scheerapparaten hebben een display waarop je de resterende gebruikerstijd kunt aflezen. Ook is het handig om te weten hoe lang het duurt voordat de accu volledig is opgeladen. Veel scheerapparaten beschikken tegenwoordig ook over een functie om het voltage automatisch aan te passen. Dit is voornamelijk handig wanneer je naar het buitenland gaat. 

Droog of nat scheren?

Een scheerapparaat is in principe bedoeld om droog mee te scheren. Sommige scheerapparaten kunnen echter zowel droog als nat scheren. Om nat te scheren zijn verschillende scheerbladen beschikbaar, het beste scheerblad is desondanks afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Het voordeel van droog scheren is dat je meteen kunt beginnen met scheren waardoor het minder tijd kost dan nat scheren. Wel worden haartjes minder goed weggeschoren in vergelijking met nat scheren.

Extra functies van een scheerappar

Goedkopere scheerapparaten zijn meestal uitgerust met een aantal basisfuncties. Sommige scheerapparaten bieder echter enkele extra's om het scheren zo comfortabel mogelijk te maken. Zo geven sommige scheerapparaten lotion af tijdens het scheren, zodat je de haren gemakkelijker kunt af scheren. Ook beschikken een aantal scheerapparaten over een trimmer. Een trimmer kan haartjes afscheren tot op een van te voren in te stellen haarlengte. Dit is bijvoorbeeld handig bij bakkebaarden of het in model brengen van een baard. 

Het wordt aangeraden om de scheerkoppen van een scheerapparaat minstens één keer per jaar te vervangen, om de levensduur van het scheerapparaat te verlengen. De scheerkoppen zijn meestal apart te verkrijgen. Om de scheerkoppen te reinigen is ook speciale reinigingsspray verkrijgbaar, onder andere Philips levert een dergelijke reinigingsspray.

Reiniging van het scheerapparaat

De meeste scheerapparaten kunnen worden gereinigd onder de kraan. Let hierbij wel op dat niet altijd alle delen onder water kunnen worden afgespoeld. Een aantal scheerapparaten is geschikt om onder deNieuwe scheerkoppen Philips douche te gebruiken. Zorg ervoor dat het scheerapparaat compleet waterbestendig is wanneer je deze onder de douche gebruikt.

Het schoonmaken van een scheerapparaat wordt tegenwoordig vaak gemakkelijk gemaakt door apparaten met een zelfreinigende functie. Veel scheerapparaten van Braun zijn bijvoorbeeld uitgerust met een eenvoudig te gebruiken systeem, waarmee het apparaat opgeladen en gereinigd wordt.

Wanneer een scheerapparaat niet zelfreinigend is, is het vaak mogelijk om bepaalde delen af te spoelen onder de kraan. Wanneer de onderdelen van een scheerapparaat niet waterbestendig zijn, is het mogelijk om deze schoon te maken met een borsteltje.

Koopadvies voor een scheerapparaat

De prijzen van scheerapparaten lopen zeer uiteen, afhankelijk van het merk en de mogelijkheden. Zo zijn simpele scheerapparaten al verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro. Deze goedkopere scheerapparaten hebben vaak maar twee scheerkoppen en een kortere gebruikerstijd. Meestal zijn de duurdere scheerapparaten uitgerust met meerdere functies, ook hebben deze een langere accuduur. Scheerapparaten van Philips en Braun staan bijvoorbeeld bekend om de geavanceerde scheersystemen en het perfect gladde resultaat. Andere bekende merken van scheerapparaten zijn; Reming, Babyliss en Panasonic.

TwitterFacebookGoogle+
Populaire shops
CoolblueBestsellersHairandBeautyonline
Advertentie