FonQ ervaringen & reviews

FonQ is hét eigentijdse webwarenhuis met een uitgebreid assortiment actuele merkproducten op het gebied van wonen, koken, tuin, design en cadeaus. Naast een webwarenhuis heeft fonq.nl diverse online speciaalzaken en merkenshops. fonQ bestaat uit een aantal niche shops, deze shops zijn volledig gericht op één productgroep of merk. Benieuwd of die ene stoel wel lekker zit? In de fonQ inspiratie-showroom kun je een kleine selectie van het assortiment in het echt bewonderen. Daarnaast vind je er een paar inspirerende settings: perfect om inspiratie op te doen voor jouw huis!

Is Fonq betrouwbaar? Beoordelingen door consumenten

Prijsvergelijk toont je de laatste 20 reviews, beoordelingen en ervaringen van andere consumenten. Is kopen bij Fonq betrouwbaar? De beoordeling is tot stand gekomen op basis van de ervaring van 30 andere consumenten. De gemiddelde score is een 7 op een schaal van 1 tot 10.

Ik heb een bureau besteld bij Fonq

Geschreven op 10 november 2020

Ik heb een bureau besteld bij Fonq, maar dat deugt van geen kant. Eén poot is te kort en schuin afgezaagd, en de schroeven grijpen niet goed aan in de pluggen in het tafelblad. Eén ervan blijft überhaupt niet zitten.

Overigens is het pakket op straat gezet zonder dat er aangebeld is, op een dag dat het de hele dag regende. Ook niet een goed idee met een houten product. Daar is Fonq niet eens op ingegaan in de mailwisseling.

Dat kan gebeuren, maar als ik dit meld bij fonq, dan moet ik het zelf maar gaan uitzoeken met de fabrikant. En dan kom je in een spel waarbij je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Fonq ontwijkt zijn verantwoordelijkheid en biedt geen enkele service.

Fonq heeft een bestelling aan mij toegezonden

Geschreven op 8 november 2019

Fonq heeft een bestelling (2 lampen) aan mij toegezonden. Echter opende ik de doos en hier zat alleen verpakkingsmateriaal in. Ik heb dit gelijk gemeld. Zolang ik de bestelde goederen niet in ontvangst heb genomen is Fonq als verkoper nog steeds juridisch eigenaar van de (verdwenen) inhoud van het pakket, er is niks van mij gestolen of verduisterd. Wel dient Fonq nog aan mij te leveren dan wel te crediteren daar ik mijn bestelling niet heb ontvangen echter verschuift Fonq als verkoper de verantwoordelijkheid naar mij toe. Ze geven aan aangifte te doen van diefstal/verduistering, zo zou ik wel aangeven de goederen te hebben ontvangen en op het zelfde moment [ onbekend persoon ] de goederen heeft gestolen.

Het enige waarvan ik aangifte zou kunnen doen in deze kwestie is een aangifte wegens ( online ) oplichting tegen Fonq als verkoper, zij hebben mij namelijk effectief een lege doos gestuurd terwijl ik het bestelde product verwachtte. Fonq als verkoper moet mij alsnog de bestelde goederen sturen of mijn nota crediteren, aangifte van mij kant is geheel niet nodig.

Helaas geeft Fonq geen antwoord meer. Vind dit schandalig! Als je service en een klantvriendelijke behandeling wenst. Of beter gezegd eerlijk behandeld te willen worden zou ik eerder bij Bol.com bestellen, ik bestel nooit meer.

Een giftcard kan je niet inruilen bij partners

Geschreven op 24 maart 2019

Nou ja! Een giftcard kan je niet inruilen als het om aankopen bij partners gaat. En dat zie ik na een uur winkelen bij het betaalscherm. Dag Fonq, ik koop mijn hoeslaken ergens anders.

Fonq, een mooie webwinkel

Geschreven op 7 januari 2019

Fonq, een mooie webwinkel. Mooie producten en de belofte qua levertijd wordt nagekomen. Helaas is het retourproces complete ellende. Door een designvoorkeur van Graef waren de door mij bestelde producten niet naar tevredenheid en heb ik de artikelen retour gestuurd. Op 17 dec. ontvang ik een mail met bevestiging van de retour gekomen producten en dat de gedane betaling binnen enkele werkdagen op mijn rekening/cadeaukaart teruggestort wordt.

Inmiddels zijn we 3 weken, 15 werkdagen verder (12 als je de december feestdagen in acht neemt). Ik heb een mail gestuurd naar klantenservice, ik bel meerdere keren naar de klantenservice maar Fonq beroept zicht op grote drukte, we doen ons best, onze excuses. Om de irritatie compleet te maken eindigt mijn telefonische oproep in een voicemailbox na 15 min gewacht te hebben?

Allemaal leuk en aardig maar na drie weken is dit geen vandaag maar structureel en daarmee een probleem in de capaciteit van de organisatie? Erg teleurstellend.

Medio aug 2017 Hocker besteld

Geschreven op 4 november 2017

Medio augustus 2017 hocker besteld. Bij levering van dit product, vastgesteld dat de kwaliteit niet goed was. Direct telefonisch en per mail melding gemaakt incl. foto. Na toezegging (na overleg met leverancier) dat er een omruil zou gaan plaatsvinden, wacht ik nu al 2,5 maanden.

Fonq stuurt een leuk mailtje,maar dan blijft het stil. Meerdere keren zelf telefonisch/mail contact gezocht in deze, maar ze verschuilen zich achter leverancier. Aangezien Fonq mijn leverancier is moet zij mij tegemoetkomen en het woord klantenservice eens inhoud geven. Dat is kennelijk teveel gevraagd. Voor mij nooit meer.

Ten eerste een beschadigde stoel geleverd

Geschreven op 16 juni 2017

Ten eerste een beschadigde stoel geleverd. Kan gebeuren. Vervolgens wordt een vervangende stoel in de verkeerde kleur! geleverd en dus staan er inmiddels twee stoelen die retour moeten. Klantenservice onmogelijk te bereiken maar via een omweg (bel het showroom nummer 030 - 760 04 80) toch een medewerker aan de telefoon.

Na 16 dagen gezeik met Fonq -waarna er nog steeds 2 stoelen retour moeten- onderneemt deze winkel een vakkundige poging haar klant af te wimpelen met 10 euro cashback of een flesje wijn uit de webshop. Totaal kansloos.

Product werd defect en als niet nieuw geleverd

Geschreven op 29 april 2017

Product werd defect en als niet nieuw geleverd. Klantenservice telefonisch niet bereikbaar, meer dan dan 8 minuten naar liedje mogen luisteren toen maar opgehangen. Retour procedure is een ramp, krijg je telkens een leeg mailtje van Fonq waar je niets mee kunt.

Hoe het terug gestuurd moet worden en waar naar toe is een raadsel. Een mailtje naar Fonq geeft als antwoord dat ze binnen 24 uur zullen reageren. Heb alleen vandaag de tijd om het terug te brengen. Contact maken met deze webwinkel is een regelrechte ramp. Voortaan maar naar Coolblue, die weten hoe het werkt.

Had een pedaalemmer van Wesco besteld

Geschreven op 15 november 2016

Had een pedaalemmer van Wesco besteld voor 138 euro.
Dan verwacht je dus kwaliteit. Hij zag er goed uit maar door verhuizing pas een paar weken later in gebruik genomen. Het verwisselen van de zak was een ramp. Emmer gaat er moeilijk uit, zak blijft hangen bij het eruit halen en scheurt dan, deksel gaat met harde klap dicht. Toen pas reviews gelezen en bleek dat er heel veel mensen ontevreden waren.

Fonq had de emmer uit het assortiment moeten halen. Ik werd met een paar gebruikerstips het bos in gestuurd. Pedaalemmer staat nu bij het grof vuil. Bedankt Fonq voor de goede service

Slechte afhandeling van mijn klacht

Geschreven op 7 juni 2016

Slechte afhandeling van mijn klacht. Verkeerde kleur van product gekregen. De kleur die op website stond hebben ze helemaal niet. Moest het dus nu zelf terugsturen en ter compensatie na vragen 5 euro korting op volgende bestelling. Afgeslagen want ik heb geen vertrouwen meer in Fonq. Ik bestel via internet omdat ik geen tijd heb om naar winkels te gaan dus ook niet om het terug te sturen. Bestel alles via internet dus ze lopen heel wat geld mis van mij.

Bestelling van een paar tientje gedaan en betaald

Geschreven op 19 mei 2016

Bestelling van een paar tientje gedaan en betaald met creditcard, ging prima. Een groter artikel van 219 euro betalen met Mastercard lukt niet. Volgens de site is er een probleem met de card, volgens Mastercard is er geen probleem, betalen lukt elders ook. Klantenservice geeft een vaag verhaal over dat er vaak misbruik gemaakt worden van een creditcard en vraagt om vooruit te betalen. Echter daarmee vervalt natuurlijk de bescherming die de creditcard biedt. Paar weken later opnieuw geprobeerd, zelfde resultaat.

Het bestellen en leveren ging prima. Maar wat...

Geschreven op 10 september 2015

Het bestellen en leveren ging prima. Maar wat een horror als je iets wilt terugsturen! Klantenservice die onvriendelijk is, die eigenlijk helemaal je spullen niet terug wilt en het je het liefste tussen de regels zo moeilijk mogelijk maakt. Bestel er alleen spullen als je zeker weet dat je ze niet hoeft terug te sturen.

Duidelijke website met zeer scherpe prijzen. Theeglazen waren...

Geschreven op 20 maart 2013

Duidelijke website met zeer scherpe prijzen. Theeglazen waren overal veel duurder. Zeer snelle levering, binnen 24 uur kreeg ik het pakketje via pakketpost Post.NL voor nog geen twee euro aan huis bezorgd en een volgende aankoop geeft 10% korting. Zeer tevreden en helemaal toppie. Betaling kon zelfs na levering!

Snelle en adequate reactie van de klantenservice toen...

Geschreven op 4 oktober 2012

Snelle en adequate reactie van de klantenservice toen mijn bestelling bij aankomst niet helemaal goed werkte. Het probleem was snel verholpen.

De dekbedovertrekken zijn bij Fonq daadwerkelijk goedkoper dan...

Geschreven op 17 augustus 2012

De dekbedovertrekken zijn bij Fonq daadwerkelijk goedkoper dan in de winkel. Er werd snel geleverd en er waren géén verzendkosten. Order was ook prima te volgen. Ik ga er zeker vaker kopen.

Vuurkorf van Barbecook besteld was helaas licht beschadigd...

Geschreven op 12 juli 2012

Vuurkorf van Barbecook besteld, was helaas licht beschadigd, dit gemeld aan Fonq (met foto's) en dadelijk zonder enig probleem een nieuwe, onbeschadigde vuurkorf ontvangen... Service met een grote S noem ik dat!

Voor het eerst bij Fonq wat gekocht super...

Geschreven op 27 juni 2012

Voor het eerst bij Fonq wat gekocht, super snelle levering goed product kortom ik ben zeer tevreden en ga daar zeker verder shoppen!

In mei afdekhoes zwembad besteld. Levertijd 1 week....

Geschreven op 24 juni 2012

In mei afdekhoes zwembad besteld. Levertijd 1 week. Na drie weken mail gestuurd, antwoord komt deze week. Na anderhalve week nog steeds niets gehoord of gezien. Weer mail, (nog) geen antwoord. Wil nu bestelling annuleren en hoop mijn geld terug te krijgen. Slechte service, bereikbaarheid en je moet vooruit betalen.

Ik heb twee keer een artikel gekocht bij...

Geschreven op 20 april 2012

Ik heb twee keer een artikel gekocht bij Fonq dat kapot ging en ik heb meteen een nieuwe opgestuurd gekregen. Dat is nog eens goede service.

Product ' s middags besteld volgende dag in...

Geschreven op 8 april 2012

Product 's middags besteld volgende dag in huis. Na productiefout en terugsturen van het produkct binnen 2 dagen het nieuwe product ontvangen. Perfect.

Fonq gaat er prat op dat 'voor 22.00...

Geschreven op 30 maart 2012

Fonq gaat er prat op dat 'voor 22.00 uur besteld, volgende dag geleverd'. Dit wordt niet nagekomen en is in de praktijk niet mogelijk behalve wanneer, tegen extra kosten, onder rembours besteld zou worden.

Indien men via Paypal of internetbanking betaalt, dan wordt gewacht totdat de betaling is binnengekomen. Dat is nooit op dezelfde dag. dus kan levering nooit op de dag erna plaatsvinden. Het is dus een loze belofte.

Meer informatie over deze shop

Op Prijsvergelijk.nl vergelijk je eenvoudig de kosten van Fonq en andere shopping aanbieders. Wil je meer informatie? Ga dan direct naar de website van de aanbieder met onderstaande button.

Website : www.fonq.nl

Jouw ervaring met Fonq

Wij zijn benieuwd naar jouw eigen ervaringen met Fonq. Vul onderstaande gegevens in om je ervaring met ons te delen:

Geef voor ieder onderdeel een beoordeling
Aanvraagproces
Voorwaarden
Prijs-kwaliteit
Klantenservice

Geef een duidelijke motivatie waarom je tevreden, of juist niet tevreden bent over deze aanbieder. Blijf correct en probeer je mening duidelijk te onderbouwen:

Omschrijf duidelijk je ervaringen
Je naam *Vul je naam in. Hieronder kun je aangeven dat je anoniem wilt reageren.
E-mailadres *Vul een geldig e-mailadres in. Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het controleren van je review.
Welk product heb je aangeschaft? *Vul het product in dat je gekocht hebt.
Wat is het ordernummer? *Vul het ordernummer in dat je ontvangen hebt. We vragen dit om ongeldige reviews te voorkomen.
Anoniem, mijn naam niet weergeven
Ik geef toestemming voor de verzameling, verwerking en het gebruik van mijn persoonsgegevens volgens de privacyverklaring van Prijsvergelijk.nl Je dient in te stemmen met het verwerken van je persoonsgegevens door Prijsvergelijk.nl

Vergelijkbare aanbieders

Scapino
lees 17 ervaringen
Hema
nog geen ervaringen
Keukenloods
lees 17 ervaringen
Prijsvergelijk.nl maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Kies hieronder welke cookies we mogen plaatsen. Onze noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Wil je de beste ervaring? Kies dan voor alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.